Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 13:25 |

Završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč, ozvaničio je danas završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama. 

Načelnik Ajnadžić i direktorica firme "Euro Prost" d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su u decembru 2019. godine, ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta je okončana krajem 2018., za šta je izdvojeno više od 800.000 KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525.000 KM, a Vlada KS 300.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar. 

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

- Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažirali domaću kvalitetnu firmu. U narednom periodu nastavit ćemo sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja - pojasnio je Ajnadžić.

On je zahvalio izvođaču radova te Zavodu za izgradnju KS na podršci u ovom projektu. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta