Kultura     | 08.05.2020. 14:39 |

CPCD potpisao Memorandum o saradnji sa devet institucija kulture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.maja (FENA) – Centar za promociju civilnog društva (CPCD) potpisao je danas na online sastanku Memorandum o saradnji sa predstavnicima devet institucija kulture u Kantonu Sarajevo - Pozorišta mladih Sarajevo, Biblioteke Sarajeva, Kamernog teatra 55, Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevskog ratnog teatra, Bosanskog kulturnog centra, Historijskog arhiva Sarajevo, Sarajevske filharmonije i MESS-a, saopšteno je iz CPCD-a.

Memorandum o saradnji potpisan je u okviru CPCD-ovog projekta „Kreativne industrije u institucijama kulture u Kantonu Sarajevo“, čiji je finansijer Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Osnovni cilj projekta „Kulturne i kreativne industrije u institucijama kulture u Katonu Sarajevo“ jeste kreiranje podržavajućeg okruženja za razvoj kreativne industrije u Kantonu Sarajevo kroz jačanje kapaciteta institucija kulture da budu aktivni akteri razvoja kreativnih industrija, što se nastoji postići  edukacijom. 

Direktorica CPCD-a Aida Daguda izrazila je zadovoljstvo ostvarenjem saradnje CPCD-a sa institucijama kulture za koju vjeruje da predstavlja početak šire saradnje kulturnog i civilnog sektora u Bosni i Hercegovini.

Centralna aktivnost projekta u okviru kojeg je Memorandum potpisan, jeste edukacija rukovodstava i osoblja institucija kulture u Kantonu Sarajevo tokom koje će imati priliku poboljšati znanja i vještine iz oblasti menadžmenta i preduzetništva za 21. stoljeće.

Edukaciju će voditi profesori sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu te osobe sa praktičnim iskustvom u navedenim oblastima, saopćeno je iz Centra  za promociju civilnog društva.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održana regionalna diskusija o nasilju i prijetnji u online prostoru u BiH, Crnoj Gori i Srbiji

Savjetodavno tijelo VMBiH poziva poslanike NSRS da ne usvoje zakon o radu neprofitnih organizacija

Savjetodavno tijelo VMBiH poziva poslanike NSRS da ne usvoje zakon o radu neprofitnih organizacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo