Stranačke aktivnosti     | 09.05.2020. 10:43 |

Saopćenje za javnost Bosanske stranke

FENA Saopćenje

BOSS-Bosanska stranka obilježava 26 godina postojanja i prepoznatljivog djelovanja, a simbolika Dana pobjede nad fašizmom, kada je 9-og maja 1994. godine izvršena sudska registracija BOSS-a, odredila je djelovanje BOSS-a u beskompromisnoj borbi protiv svih vrsta nepravde, fašizma i neofašizma, kriminala, socijalne i svake druge obespravljenosti, koje tri decenije produkuje bahata, kriminalizirana i nemoralna vlast. Dvadeset šest godina jedinstvenog i prepoznatljivog djelovanja u argumentovanom raskrinkavanju nemoralnih političara i politike, kao i kontinuirano nuđenje efikasnih rješenja za prosperitet građana i države, obavezuje BOSS da ni po koju cijenu neće izdati građane.

BOSS će se i dalje aktivno zalagati za antifašizam, socijalnu pravdu i sistem koji garantuje ravnopravnost, ekonomsku održivost, poštivanje osnovnih ljudskih prava i pravednost, kao i državu u kojoj neće biti režimske medijske blokade djelovanja političkih stranaka koje se suprotstavljaju vladajućoj oligarhiji, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović građanima je čestitao i Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana, uz najoštriju osudu najave nacističko-ustaškog orgijanja u Sarajevu, koje mora biti spriječeno kako bi se očuvalo dostojanstvo glavnog grada BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo