Regija     | 11.05.2020. 20:18 |

Naglo pala popularnost Janšine vlade

FENA Agencije

LJUBLJANA, 11. svibnja (FENA) - Popularnost slovenske vlade premijera Janeza Janše pala je u mjesec dana 13 posto, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.

Janšinu koalicijsku vladu pozitivno ocjenjuje 31 posto, a negativno 36 posto građana, prema anketi lista Delo.

To je značajan pad u odnosu na anketu istog lista iz travnja kada je vladu podržavalo 44 posto, a negativno ocjenjivalo 20 posto ispitanika.

"Nakon početnog oduševljenja birača, kad je rejting nove Janšine vlade u prvom mjesecu mandata bio viši nego ga je ranija Šarecova vlada ikada imala, ankete pokazuju da se je udio birača koji su njome zadovoljni smanjio", navodi vodeći slovenski dnevnik.

Kada bi se raspisali novi izbori, relativnu većinu opet bi dobila Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) za koju bi glasalo 16,3 posto anketiranih.

Na drugom bi mjestu sa 14 posto bila Lista Marjana Šareca, stranka koju sada iz oporbe vodi bivši predsjednik vlade, pokazuje anketa. To je dva posto više nego prošli mjesec, prenosi Hina.

U Ljubljani i nekim drugim gradovima krajem tjedna održani su prosvjedi protiv vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, njezina odnosa prema novinarima i navodnim nepravilnostima prilikom nabave opreme i zaštitnih sredstava za borbu protiv koronavirusa.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom