Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 12:52 |

Bevanda i koordinatorica UN-a o ekonomskim posljedicama pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak s rezidentnom koordinatoricom agencija Ujedinjenih naroda (UN) Ingrid Macdonald gdje su glavne teme bile utjecaj pandemije Covid-19 na socioekonomsku situaciju u BiH. 

Tokom sastanka naglašeno je da se cijeli svijet susreo s teškim posljedicama ove pandemije, kako zdravtsvenim tako i ekonomskim i socijalnim, te da je nužno poduzeti hitne mjere kako bi se prevazišli štetni utjecaji i u Bosni i Hercegovini. 

Ministar Bevanda zadovoljan je dugogodišnjom suradnjom između BiH i agencija UN-a koje imaju mnogobrojne projekte u implementaciji, ali i u planu za budućnost što će biti obuhvaćeno novim Okvirom razvojne pomoći UN-a za razdoblje 2021. - 2025. godine. 

Na sastanku je naglašeno da uvijek ima prostora da se suradnja unaprijedi, ali da je uvijek bila neprocjenjiva i ključna pomoć koju UN putem svojih agnecija pruža u izvanrednim situacijama građanima BiH. 

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN-a na sastanku je dogovoreno da se termin za narednu sjedinicu ovog tijela dogovori u najskorije vrijeme te da se nastavi s redovitim aktivnostima, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo finansija - Ministar Bevanda zahtijevao izjašnjavanje o proračunu za iduću godinu

Bevanda: Pismo Bisere Turković neviđena zloupotreba državnih institucija

Bevanda: Izravni porezi u nadležnosti entiteta i Brčko distrikta BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta