Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 14:36 |

Predsjedništvo SOGFBiH: Tekuće transfere iz proračuna raspodjelit jednako

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. svibnja (FENA) - Predsjedništvo Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) predložilo je da se tekući transferi iz federalnoga proračuna u iznosu od 30 milijuna maraka raspodjele ravnopravno i jednako svim općinama i gradovima u F BiH u iznosu od 375. 000 maraka. 

Ovakav jednak način raspodjele transfernih sredstava općinama i gradovima odražavao bi jednakopravan tretman svih jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, navedi se u današnjem priopćenju SOGFBiH-a objavljenog nakon online izvanredne sjednice na kojoj su sudjelovali načelnici i gradonačelnici u FBiH okupljeni u Predsjedništvo Skupštine SOGFBiH u ponedjeljak.

Predsjedništvo SOGFBiH pri tome je naglasilo da bi se općinskim i gradskim vlastima trebalo osigurati da samostalno i slobodno raspolažu dodijeljenim sredstvima, kako ne bi došlo do financijske ugroženosti općina i gradova u FBiH 

U priopćenju se podsjeća kako su na prošloj sjednici Predsjedništva SOGFBiH, održanoj 15. travnja, načelnici i gradonačelnici  zauzeli jasan stav da se financijska sredstva, koja su u proračunu Federacije BiH bila planirana za lokalne zajednice, moraju vratiti u federalni proračun kao pomoć proračunima općina i gradova.

Prepoznavši značajnu ulogu općina i gradova u suočavanju s trenutačnom situacijom i izazovima stanja nesreće izazvane pandemijom virusa covid-19, Vlada FBiH je uvažila ovaj zahtjev Predsjedništva SOGFBiH i amandmanom na rebalans proračuna FBiH, koji je usvojen na oba doma Parlamenta FBiH, osigurala tekuće transfere u iznosu od 30 milijuna maraka za raspodjelu općinama i gradovima u FBiH, dodaje se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta