Sport     | 12.05.2020. 19:33 |

Humanitarni turnir najboljih ruskih velemajstora

FENA Agencije

ZAGREB, 12. svibnja (FENA) - Na inicijativu najjačih ruskih velemajstora i Ruske šahovske federacije organiziran je humanitarni internetski turnir ruske reprezentacije sa ciljem da uz pomoć brojnih sponzora pomognu liječnicima u borbi protiv virusa Covid-19.

Na turniru sudjeluju nekadašnji svjetski prvak Vladimir Kramnik (kao predstavnik Krasnodara), Jan Nepomniači (Brjansk), Aleksandar Griščuk (Moskva), Sergej Karjakin (Krim), Peter Svidler (St. Petersburg), Evgenij Tomaševski (Saratov), Ernesto Inarkiev (Kavkaz) i Alexander Rjazancev (Ural i Sibir). Format natjecanja je dvokružni brzopotezni turnir u tempu od pet minuta za cijelu partiju i dodatak od dvije sekunde poslije svakog odigranog poteza, a četiri najuspješnija igrača odlaze u doigravanje, gdje će se po eliminacijskom knockout sustavu odrediti pobjednik turnira.

Danas je odigrano prvih 7 kola dvokružnog turnira, koje je najuspješnije apsolvirao Aleksandar Griščuk, koji je nanizao čak četiri pobjede uz tri remija. Isti broj pobjeda postigao je i drugoplasirani Vladimir Kramnik, ali je zaostao za pola boda zbog poraza u međusobnom susretu, prenosi Hina.

Evo poretka poslije prvog kruga: Griščuk 5,5 bodova, Kramnik 5, Tomaševski 4, Nepomniači, Karjakin i Svidler po 3, Inarkiev 2,5 i Rjazancev 2 boda.

Sutra će se odigrati drugi krug, a preksutra su na rasporedu polufinale i finale.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Richmond Park School Tuzla: Održana 5. smotra najboljih mladih šahista iz TK

Magnus Carlsen odbranio titulu svjetskog prvaka u šahu

Otvorena Sarajevska šahovska saga s Vesnom Mišanović

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo