Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 12:26 |

Alikadić i Smajić o projektima iz oblasti kulture i sporta u Vogošći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) Kenan Alikadić posjetio je danas općinu Vogošća, gdje je sa općinskim načelnikom Edinom Smajićem razgovarao o prioritetnim projektima iz oblasti kulture i sporta koje treba realizovati na području te općine.

Razgovarano je o već započetim projektima i projektima koje tek treba pokrenuti.

Bilo je govora o izgradnji atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“, o izgradnji tribina u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, kao i o nadziđivanju upravne zgrade JU KSC Vogošća „Jasmin Isanović Žuti“, te otvaranju bazena u WOG centru i drugim aktuelnim temama.

Ministar Alikadić je najavio da će Ministarstvo kulture i sporta KS u toku 2020. godine podržati izgradnju atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u iznosu neophodnom da se ovaj projekt privede kraju.

Također je informisao općinskog načelnika da postoji interes i spremnost da se bazen u WOG centru čim prije stavi u funkciju.

Govoreći o projektima kulture kao posebno važan segment istakao je namjeru da se radi na disperziji kulturnih sadržaja na području cijelog Kantona Sarajevo, te obećao da će Ministarstvo obezbijediti kontinuirano gostovanje sarajevskih pozorišta u Vogošći.

Razgovarano je i o uvođenju novog sistema monitoringa sufinansiranja sportskih klubova kako bi podrška Kantona i općina bila usklađena.

Općinski načelnik Smajić je zahvalio ministru na spremnosti da podrži vrlo značajne kapitalne projekte, kao što je izgradnja atletske staze.

Izrazio je uvjerenje da je u ovom trenutku i stavljanje bazena u funkciju realna mogućnost i ta dva projekta je istakao kao prioritetna.

Naglasio je, međutim, kako i za ostale projekte kao što je nadziđivanje upravne zgrade JU KSC i izgradnju tribina u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ očekuje podršku u narednom periodu.

Uvažavajući činjenicu da se mnogi građani suočavaju sa egzistencijalnim problemima ne smije se odustati od projekata razvoja društvene infrastrukture, saopćeno je iz Smajićevog kabineta.                                                                                                  

 

 

 

                                                                        

 

 

 

 

                                                                 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'