Sport     | 14.05.2020. 12:56 |

Nastavak modernizacije stadiona 'Asim Ferhatović Hase'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je sastanak s ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem s kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase", ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.

Ajnadžić je informisao Alikadića da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona "Asim Ferhatović Hase", a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

- Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion. Projekat u vrijednosti od 385.975 KM finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH. U budžetu za ovu godinu planirali smo 1,5 miliona KM za nastavak modernizacije stadiona. Javni poziv za izvođenje radova je raspisan i to za radove na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenje radne zone za medije, radne zone za fotoreportere. Nadamo se da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo izdvojiti dio sredstava kako bismo ispunili uslove FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica-  naglasio je Ajnadžić.

Alikadić je izrazio spremnost da Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS, učestvuju u nastavku projekta modernizacije stadiona "Asim Ferhatović Hase".

- U budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajan iznos sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice - istakao je Alikadić.

Na sastanku je razgovarano i o uređenju teniskih terena na Koševu, te realizaciji projekata iz oblasti kulture i sporta, a koje realizuju ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar.

Današnjem sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Fahrudin Kurtović, te direktori javnih ustanova Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar Armin Omerović i Sabina Špago, saopćeno je iz te općine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'