Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 14:57 |

Općina Centar Sarajevo - Završeni radovi na obnovi ulice Patriotske lige

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Završeni su radovi druge faze obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige, od trolejbuske okretaljke kod Pionirske doline do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.

Obnovljena je kompletna saobraćajnica kao i zamjena oštećenih šahtova, linijskih rešetki i šibera za vodu, dok je sanacija trotoara urađena samo na mjestima gdje su bila oštećenja.

Projekt rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar Sarajevo.

- Struka je kazala da je za posljednju četvrtu fazu sanacije saobraćajnice na ovom dijelu Patriotske lige prvo potrebno uraditi rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, za šta će nam trebati finansijska pomoć Ministarstva privrede KS. Kako bismo adekvatno obnovili raskrsnicu s ulicama Armije RBiH i Kromolj prema građevinskim i saobraćajnim normama potrebno je proširiti postojeću saobraćajnicu zbog čega smo u pregovorima s KJKP „Park“ oko ustupanja nekoliko stotina metara kvadratnih njihovog zemljišta za ovu namjenu. Također imamo u planu zelenu površinu na trolejbuskoj okretaljki na Jezeru hortikulturno urediti i napraviti novu fontanu - objasnio je načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz te općine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana