Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 15:12 |

Višković i Brnabić o besplatnom testiranju studenata iz RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15. maja (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i premijerka Republike Srbije Ana Brnabić izrazili su opredijeljenost za pronalaženje najboljeg rješenja u vezi sa besplatnim testiranjem na koronavirus za studente iz bh. entiteta RS koji studiraju u Srbiji.

Zadužili su šefove svojih kabineta i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji da zajednički rade na usaglašavanju i pojednostavljenju procedura testiranja studenata na koronavirus kako bi se u najkraćem roku olakšao dolazak studenata iz Republike Srpske na fakultete u Srbiji, a radi lakšeg i bezbjednijeg zavrašavanja studentskih obaveza.

- Jedno od rješenja na kojem će se raditi kako bi se studentima omogućio što skoriji odlazak u Srbiju na fakultete je i mogućnost besplatnog testiranja na koronavirus po dolasku u Srbiju uz određene mjere nadležnih institucija – saopćeno je iz entitetske vlade.

Određeni prijedlozi po pitanju procedura u vezi sa besplatnim testiranjem studenata iz Republike Srpske koji se školuju u Srbiji, osim saradnika premijera Republike Srpske i Srbije, dali su i Udruženje studenata iz Republike Srpske sa sjedištem u Novom Sadu i zaposleni u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu.

Također, studenti se za više informacija u vezi sa procedurama i besplatnim jednokratnim testiranjem na koronavirus, mogu obratiti u resornim ministarstvima, Udruženju studenata iz Republike Srpske sa sjedištem u Novom Sadu, te zaposlenima u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić su u telefonskom razgovoru razmijenili stavove i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i Srbiji.

Višković je izrazio opredijeljenost za pružanje podrške privredi u narednom periodu, kako bi se na što kvalitetniji i efikasniji način pružila pomoć privrednicima u obavljanju djelatnosti i očuvanju radnih mjesta, te prevazišle štetne posljedice koje je u privredi izazvala pojava virusa korona, saopćeno je iz Vlade RS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu