Magazin

Čvrsnica ultra trail – četvrto kaubojsko izdanje utrke

Tekst: Nada Landeka, Foto FENA/ Čvrsnica ultra trail

BLIDINJE, 18. svibnja (FENA) - "Čvrsnica Ultra Trail" naziv je četvrtog izdanja planinske utrke koja sve zaljubljenike u planinarenje vodi na Čvrsnicu i Vran, planine u Hercegovini koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom, a koja će biti održana 29. kolovoza.

Riječ je o utrci koja će proći pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran.

Čvrsnica ultra trail je utrka koju zajednički organiziraju planinarsko društvo HPD Prenj 1933. iz Mostara i Udruga "Visit Blidinje" iz Posušja.

Voditelj projekta uime planinarskog društva HPD Prenj 1933. iz Mostara Ivan Leženić kazao je za Fenu kako će na spomenutoj utrci natjecatelji moći sudjelovati u jednoj od četiri dionice.

- Ove godine natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj od četiri dionice, i to na Green trail, zvanoj The Spaghetti od 10 kilometara, utrka koja radi omaž na talijanske špageti western filmove, kao i na Yellow trail od 25 kilometara. Tu je i Blue trail - staza duga 35 kilometara namijenjena za potpuni ulazak u svijet traila te za najokorjelije trail kauboje najteža staza Red trail, zvana the Ugly, sa svojih 50 kilometara i 2850 metara elevacije- pojašnjava Leženić.

Dodao je kako je riječ o kružnim stazama te da je start i cilj kod restorana "Staza" na skijališnoj stazi.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.