Bosna i Hercegovina     | 17.05.2020. 17:48 |

Općina Novo Sarajevo obradovala sugrađane iftarom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Nedžad Koldžo odlučili su obradovati sugrađane prigodnim iftarima, koji su u subotu i nedjelju, 16. i 17. maja  podijeljeni građanima širom općine.

Iftari su dijeljeni putem mjesnih zajednica i na punktovima na nekoliko novosarajevskih lokacija.

Zbog epidemije koronavirusa i mjera koje su donesene u cilju zaštite od zaraze, ove godine najznačajniji datum za Općinu Novo Sarajevo, 16. maj – Dan Općine, nije mogao biti obilježen kao do sada brojnim manifestacijama, zajedničkim druženjima i iftarima u mjesecu ramazanu.

Dan Općine Novo Sarajevo ove godine obilježen je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na novosarajevskim spomen – obilježijima, te mezarjima i grobljima, dok je 16. maja u večernjim satima otvoren i novoizgrađeni kružni tok u Pofalićima kao poklon svim građanima ovog naselja, općine i grada, obzirom da se ovim projektom riješio dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi u ovom dijelu Sarajeva.

Gradonačelnik Sarajeva i Gradska uprava osigurali su ramazanski top Općini Novo Sarajevo koji je postavljen na brdu Hum u neposrednoj blizini repetitora, a od danas svim postačima označavat će vrijeme iftara, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Organiziran iftar za štićenike i uposlenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!