Bosna i Hercegovina     | 19.05.2020. 13:52 |

ZHŽ traži ukidanje mjera samoizolacije i otvaranje svadbenih salona

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 19. svibnja (FENA) - Uprava Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) uputila je poziv Federalnom stožeru civilne zaštite adresiran na ministricu i zapovjednicu tog stožera Jelku Milićević da se na tragu evidentnoga poboljšanja ukupnog epidemiološkog stanja u državi, donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice i dopuštanje rada svadbenih salona.

U pismu ministrici, ravnatelj civilne zaštite Drago Martinović traži od federalnog stožera dopuštanje održavanja svadbenih svečanosti uz epidemiološke mjere. 

- Imajući u vidu dobru epidemiološku sliku, ali i brojne upite vlasnika svadbenih salona, kao i mladenaca koji su već odredili datum svoje svečanosti, tražimo da se donese zapovijed za rad svadbenih salona (naravno uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera), jer njihov rad kao ugostiteljskih objekata nije moguće uklopiti u naprijed navedene naredbe Federalnog stožera civilne zaštite - stoji u dopisu.

Podsjeća i kako je od 9. svibnja omogućen ulazak hrvatskim državljanima u Republiku Hrvatsku, a s obzirom na to da većina stanovnika ZHŽ-a ima dvojno državljanstvo, upućen je poziv o ukidanju mjera samoizolacije pri povratku bh. državljana u Bosnu i Hercegovinu.

Ukidanje zdravstvenog nadzora i mjera samoizolacije pri ulasku u BiH, ključno je, po njegovim riječima, iz razloga što su mnogi gospodarski subjekti ovisni o prelasku granice, a smatraju kako je epidemiološka slika u tim županijama dobra pa zdravstvene i mjere izolacije nisu potrebne.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Pejić: Snižavanjem kriterija o mjestu prebivališta nastojimo pomoći obiteljima s djecom

ZHŽ uvodi elektroničke upise za osnovne i srednje škole

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo