Stranačke aktivnosti     | 19.05.2020. 14:35 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Stanić: Ko je licitirao ciframa? Odbacite sujetu i konsultujte stručnjake!

Smognite snage i odbacite sujetu i narcisoidnost, baš onako kao što je to uradila Republika Srbija kada je pozvala i konsultovala stručnjake iz Narodne Republike Kine! – poručio je dr Slobodan Stanić, predsjednika Odbora za zdravstvo SDS nadležnim ljudima u Republičkom štabu za vanredne situacije RS.

Stanić kaže da se javnost treba prisjetiti ko je nakon početnih dobrih zdravstvenih ishoda u borbi sa kovid-19, rekao da imamo najnižu stopu smrtnosti u regionu.

„Ko je rekao da kovid-19 nije prodro u naše zdravstvene ustanove i domove za stare i nemoćne? Na osnovu kojih pokazatelja smo tada tvrdili da smo uspješniji od razvijenih zemalja? Na osnovu kojih parametara smo tada proglašavali pobjedu? Da li su tada postojala uputstva SZO da se uradi takva statistika dok je išla u prilog, a tada se radilo o mnogo manjem uzorku nego danas?“ – upitao je dr Stanić.

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS postavio je pitanje nadležnima u Republici Srpskoj kako je onda Republika Srbija bez uputstva SZO uspjela da izračuna stopu smrtnosti u odnosu na broj oboljelih i u odnosu na ukupno stanovništvo.

„Da li mi to dajemo sebi za pravo da ne vjerujemo u zvanične podatke koje je iznijela Republika Srbija, iako su predsjednik Vučić i ministar dr Zlatibor Lončar, dr Predrag Kon i dr Darija Kisić-Tepavčević više puta apostrofirali da se radi o apsolutno tačnim podacima? Ako su neki kriterijumi eventualno i drugačiji, da li ih mi saglasno specijalnim i paralelnim vezama trebamo usaglasiti, porediti i analizirati i to isključivo u cilju da vidimo gdje smo i da li je u interesu pacijenata i svih građana Republike Srpske nešto potrebno promijeniti ili unaprijediti! „ – kazao je dr Slobodan Stanić i dodao:

„Pošto slika uvijek govori više nego hiljadu riječi u prilogu vam dostavljam izvještaje sa zvaničnih stranica IZJZ Republike Srbije "Dr Milan Jovanović- Batut" i IZJZ Republike Srpske u nadi da ćete jednog dana objelodaniti snimke videonadzora UKC i tako demantovati "frapantne" navode Strukovnog sindikata doktora medicine!“ – poručio je Stanić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo