Stranačke aktivnosti     | 19.05.2020. 14:48 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

 

Nezavisni blok pozvao opoziciju na dogovor o zajedničkom djelovanju: Nije Sarajevo jedino važno!

Nezavisni blok je pozdravio napore NS-a, NBHL-a, NiP-a i SDP-a oko postizanja dogovora za zajedničke kandidate u sarajevskim opštinama, ali je ponovo naglasio potrebu dogovora izvan Sarajeva.

U okviru tih pregovora, Nezavisni blok se nije nametao, premda smo očekivali da će se programsko okupljanje opozicije desiti prije raspodjele načelničkih mjesta.

"Kao što smo i ranije činili i ovaj put pozivamo opozicione stranke, da otvorimo proces šireg dogovora, koji se neće bazirati samo na četiri funkcije u Sarajevu, već na programu kako unaprijediti svaku lokalnu zajednicu širom zemlje, te pobuditi alternative, ne samo u takozvanom "najvažnijem" Centru, već od Une od Drine, gdje god progresivne snage imaju šansu za pobjedu.

Krajnje je vrijeme da odgovorne snage pokažu kapacitet da mogu razumjeti i posmatrati cijelu Bosnu i Hercegovinu jednako i da napokon preuzmu ukupnu odgovornost za sve građane ove zemlje, a ne samo za pojedine njene dijelove.

Naš zajednički cilj ostaje isti - zbaciti ovu lošu korumpiranu vlast i donijeti narodu promjene” - izjavio je Senad Sepić, predsjednik Nezavinsog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta