Bosna i Hercegovina     | 19.05.2020. 15:59 |

Potpisan aneks na ugovor o proširenju vodovodnog sistema u Gradačcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - U sklopu projekta "Vodosnabdijevanja Gradačca" danas je potpisan ANEX 2 ugovora vezano na nastavak izgradnje vodosnabdjevanja dionica Kerep - rezervoar Humke (R4).

Ta dionica je spoj vodosnabdijevanja južnog sistema sa postojećim sistemom u sjevernom dijelu Gradačca. Aneks je potpisan između JP Komunalac dd i Konzorcija izvođača  JV "Buk promet" d.o.o. Bijeljina i "Balegem" d.o.o. Gradačac.

Dužina buduće trase dionica Kerep - rezervoar Humke(R4) je osam km, a dužina planiranog potisno-distributivnog cjevovoda je 12 km. Vrijednost dodatnih radova dionice je 838.446,57 eura. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Donatori i finansijeri cjelokupnog projekta su Švedska međunarodna agencija za saradnju i razvoj (SIDA), Češka razvojna agencija (ČRA), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Investicijski okvir za zapadni Balkan (WBIF).

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić izjavio je da je to jedan od najvećih projekata u historiji grada i da uključuje snabdijevanje južnog dijela grada sa izvorišta Domažić, rekonstrukciju postojeće gradske mreže zamjenom zastarjelog cijevnog sistema, rekonstrukciju prečistača otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi oko 30 miliona KM i do sada je završeno oko 70 posto predviđenih radova, saopćeno je iz Grada Gradačca.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

EU, bilateralni donatori i EBRD u partnerstvu sa Gradačcem podržali obnovu vodovodne mreže

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Mostar povezan s Beogradom, letovi od travnja po cijeni od 56 eura (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo