Ekonomija     | 19.05.2020. 17:11 |

Dodatnih 16 miliona KM za razvojne projekte u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić i predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine Semir Fejzić danas su održali sastanak o osiguravanju kreditnih sredstava za finansiranje kapitalnih projekata planiranih budžetom Kantona Sarajevo u 2020. godini putem te banke.

Istaknuto je da ta banka podržava nastojanja Kantona Sarajevo, kao svog klijenta sa provjerenom kreditnom sposobnošću, da osigura dio potrebnih sredstava za finansiranje razvojnih projekata, uz prihvatljiv nivo troškova i rizika.

Riječ je o kreditnom zaduženju u iznosu od oko 16 miliona KM, sa fiksnom kamatnom stopom od 2,5 posto godišnje, te rokom otplate do 12 godina sa uključenim grace periodom do godinu dana.

Ministar Halebić je izrazio namjeru da se u narednom periodu realizira navedeno zaduživanje koje ima za cilj nastavak postojećih ili pokretanje novih infrastrukturnih projekata, nabavku opreme i drugih sredstava radi podrške oživljavanju privrednih aktivnosti u Kantonu Sarajevo i očuvanje radnih mjesta, naročito onih privrednih djelatnosti u sektorima koji su pogođeni pandemijom koronavirusom.

Na sastanku je predstavljan i čitav niz drugih kreditnih proizvoda koje nudi Razvojna banka FBiH, a koji su na raspolaganju privrednim subjektima u KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu