Stranačke aktivnosti     | 20.05.2020. 08:12 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Bošnjački ministri blokiraju Odluku o raspodjeli sredstava MMF-a

Hrvatska demokratska zajednica BiH odbacuje lažne navode Stranke demokratske akcije koja putem selektivnog domoljublja, parcijalnih informacija i političkih spinova nastoji manipulirati međunarodnu zajednicu i žitelje BiH.

U cilju rasvjetljavanja događaja široj javnosti, HDZ BiH podsjeća da je Ministarstvo financija i riznice ispoštovalo sve procedure o navedenom pitanju, uključujući pregovore o aranžmanu, pozitivno izjašnjavanje na Fiskalnom vijeću BiH, potpis memoranduma, predlaganje odluke Vijeću ministara o izdavanju promisorne note, izdavanje i dostavljanje navedene note Centralnoj banci BiH po usvajanju u VM kao i predlaganje Odluke o rasporedu sredstava instrumenta za brzo financiranje (RFI) od međunarodnog fonda sukladno s dogovorom i navedenim aktima.

Podsjećamo SDA i na činjenicu da su blokadu u kojoj se nalazimo prouzrokovali isključivo bošnjački ministri, dva puta obarajući Odluku o raspodjeli na Vijeću ministara.

Razumljivo je da SDA, kao opciji čije političko djelovanje počiva na aspiraciji za apsolutnom dominacijom Bosne i Hercegovine, rješenja koja odgovaraju na svačije potrebe nisu ispravna niti dopustiva.

Ovim putem apeliramo na iste bošnjačke političke predstavnike koji već desetljećima uporno, svjesno i namjerno oskvrnjuju onaj Ustav za kojega se prozivaju najvećim i najpravičnijim braniteljima da prestanu s kontinuiranim i besramnim napadima na demokraciju, jednakost i slobodu, nemarno ugrožavajući žitelje i europsku BiH. Također pozivamo da svoju predanost Ustavu napokon i dokažu poštivanjem jednakosti konstitutivnih naroda, neovisne izborne volje svih konstitutivnih naroda i odabira legitimnih političkih predstavnika te uvažavanjem različitosti koje čine tkivo društva i države BiH.

HDZ BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom