Stranačke aktivnosti     | 21.05.2020. 15:05 |

Priopćenje za javnost HNS-a

FENA Saopćenje

Mostar, 21. svibnja 2020. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Bradara: Kad radikalni nacionalisti i „antifašisti“ udruže snage nestane Rezolucija „Respirator“

„Igrokazi i politički cirkus pojedinih političkih stranaka, ni u razdoblju najvećih izazova s kojima se ova država suočava, nije izostao. Tako je bh. javnost jučer (20.5.2020.) svjedočila „povijesnom“ trenutku sarajevske „antifašističke“ raje, samoprozvanih prvoboraca koji ni sami ne znaju protiv koga se bore“, kazala je Lidija Bradara, članica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

„U razdoblju kada svjedočimo najvećoj pljački u modernoj povijesti ove države, u javnosti poznatoj kao afera „Respirator“, izravnim podrivanjem ustavnog poretka ove zemlje kroz pokušaj eliminiranja županija i izazivanja njihovog financijskog sloma, trgovini utjecajem i nepotizmom kroz aferu „Asim“, krivotvorenjem potpisa, dokumenata te čitavog niza nelegalnih radnji kojima svjedočimo iz dana u dan, isti sudionici pomiču granice i beskrupulozno iskorištavaju najdublje emocije, kako bi vlastite sramote skrenuli iz fokusa javnosti“, ističe Bradara.

Bradara je dodala kako je intrigantno da je ovakvo što uslijedilo nakon Summita EU u Zagrebu na kojem su europski lideri i dužnosnici pozvali na žurno rješavanje ključnih pitanja poput legitimnog predstavljanja i Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

„Isprobana matrica udruživanja lažnih pseudograđana, obožavatelja raznih totalitarizama kao i bošnjačkih nacionalista protiv hrvatskog naroda i ovaj put ujedinila je svoje perjanice da sveti čin mise za hrvatske žrtve na Bleiburgu svede na blaćenje Crkve i bacanje ljage na jednu od najvećih tragedija hrvatskog naroda i svih ostalih nedužnih civila drugih nacionalnosti koji su prošli komunističku golgotu prije 75 godina. Hrvatski narod je svjestan svog nacionalnog, kulturnog, religijskog identiteta i ponosi se njime“, dodala je članica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Lidija Bradara, koja je i predsjednica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

„Iste sudionike pozivamo da javno osude ovakve činove i ispričaju se Katoličkoj Crkvi, kardinalu Puljiću i obiteljima stradalih žrtava koji svjedoče „proizvodima“ političke i medijske manipulacije i zlonamjernih podvala kao i pravosudne institucije da ispitaju odgovornost svih onih koji su prijetnje Kardinalnu javno uputili.

„Također, pozivamo iste sudionike da energiju koju ulažu u ovakve činove i radnje, usmjere u rješavanje korupcijskih afera koje potresaju naše društvo. Taj test demokracije i vladavine prava biti će ključan u procesu stjecanja kandidatskog statusa i europskih integracija koje stoje pred nama“, zaključila je Bradara.

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!