Bosna i Hercegovina     | 22.05.2020. 18:06 |

U povodu Dana Općine Kalesija upriličen prijem za dobitnike 'Zlatnog ljiljana'

FENA Saopćenje

KALESIJA, 22. maja (FENA) - U povodu Dana Općine Kalesija načelnik Sead Džafić upriličio je prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka", kao i za članove porodica poginulih boraca koji su odlikovani ovim ratnim priznanjima.

- Kalesija je prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini i o tome treba da se piše u historiji. Naša djeca u školama trebaju da znaju ko su najhrabriji sinovi domovine BiH. Ovo odlikovanje su dobili oni koji su se istakli u borbama tokom agresije na našu domovinu. Mnogi od njih više nisu među živima, ali tu su njihove porodice koje ne smijemo zaboraviti - kazao je Džafić.

Dodaje da je ovo tradicionalni prijem na kojem budu podijeljene i hedije za dobitnike ratnih priznanja i članove porodice, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" Enver Kurtić zahvalio je načelniku koji i pored pandemije izazvane koronavirusom nije zaboravio njih i članove porodica te je organizirao prijem i zahvalio im se za sve što su učinili u odbrani domovine kao i za sve što čine da sačuvaju domovinu u miru.

Na kraju prijema načelnik je izrazio žaljenje što će Dan općine Kalesija biti proslavljen skromnije nego prethodnih godina istakavši da je to dan kada je Armija RBiH pokazala da je neprijatelj ranjiv i da se može pobijediti, te da taj dan treba da bude proslavljen kako dolikuje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Kalesija - Doček volontera koji su u Turskoj montirali stambene kontejnere

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo