Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama. 

U proteklih mjesec dana, izvršavajući  propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima.  

Neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine. 

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun!

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.