Ekonomija     | 27.05.2020. 14:24 |

Vlašić spreman za turiste, u lipnju se otvaraju hoteli

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 27. svibnja (FENA) - Unatoč pandemiji koronavirusa te negativnim posljedicama i smetnjama u poslovanju u oblasti turizma, Vlašić je spreman za domaće i strane turiste, izjavio je direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

Matošević je istaknuo da će početkom lipnja hoteli na Vlašiću otvoriti vrata gostima.

- Vlašić, kao jedinstveno i atraktivno turističko odredište u BiH, zbog kvalitete ponude nikada nije imao problema s popunjenošću, pa evo i sada, u ovom neizvjesnom vremenu, već nam dolaze prvi gosti - kazao je Matošević.

Na temelju informacija iz nekoliko putničkih agencija, Matošević je istaknuo da turisti iz arapskih zemalja nisu otkazali svoje rezervacije za srpanj i kolovoz, kao i da hotelijeri imaju mnogo upita i najava dolazaka.

- Bitno je naglasiti da su protekli period, turistički djelatnici iskoristili za uređenje i renoviranje svojih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kao i za unaprjeđenje turističkih ponuda i usluga, te da su poduzeli sve mjere zaštite na sprječavanju širenja korona virusa, kako bi turistima osigurali siguran i ugodan boravak na Vlašiću. Što se tiče poduzimanja mjera zaštite i pridržavanja svih standarda, može se reći da je boravak na Vlašiću siguran - naglasio je.

Turističke i putničke agencije, kao i druga ugostiteljska i turistička poduzeća spremna su za obavljanje svojih djelatnosti, međutim nastavak poslovanja ne ovisi samo o njima, već i o postojećoj regulativi koja se odnosi na zapreke pri prelasku državnih granica, dodao je Matošević.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Komšić na Vlašiću: Nemojte da strahujemo i djeci ostavimo neriješene stvari

Pezer: Trenirao sam po čitavom svijetu, ali na Vlašiću su uvjeti najbolji (VIDEO)

Na Vlašiću se ovoga ljeta pripremaju vrhunski sportaši iz raznih krajeva svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo