Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 15:53 |

Mostarcu određen pritvor od 30 dana

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. svibnja (FENA) - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar i Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22. svibnja, pritvor u trajanju od 30 dana određen je Seadu Panduru (1975.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, Pandur se sumnjiči da je tijekom svibnja u Mostaru na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, zbog dalje prodaje uzgajao 27 stabljika opojne droge Cannabis Sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te zbog dalje prodaje krajnjim konzumentima nabavio opojnu drogu amfetamin u količini od oko 50 grama, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je kako je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoje, kako kažu, naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji s Federalnom upravom policije nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo