Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 16:54 |

GV Sarajeva -Ubrzati realizaciju Programa podizanja spomenika od značaja za grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Gradsko vijeće Sarajeva donijelo je Odluku o usvajanju Regulacionog plana “Švrakino Selo – Mlakve” sa Odlukom o provođenju Regulacionog plana “Švrakino Selo – Mlakve”.

Planom je, između ostalog, data mogućnost nove izgradnje, integracije zatečenog građevinskog fonda, sa intervencijama (rekonstrukcija, nadziđivanje, dogradnja i zamjena građevinskog fonda), te opremanja područja adekvatnom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom, uvažavajući postojeću parcelaciju i vlasničke odnose.

Također je danas na sjednici Gradskog vijeća usvojen Izvještaj o provođenju Odluke o utvrđivanju i načinu sufinansiranja sportskih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo u 2019. godini.

Istaknuto je da Grad Sarajevo, provodeći Odluku o sportskim manifestacijama omogućava da veliki broj građana našeg grada, a posebno djece i mladih, u toku cijele godine, budu neposredni sudionici različitih međunarodnih sportskih sadržaja koji iz godine u godinu dobijaju na masovnosti, a posebno kvaliteti.

Vijećnici su usvojili zaključak da se ubrza realizacija Programa podizanja spomenika od značaja za Grad Sarajevo, a pokrenuta je i inicijativa da se kalendar obilježavanja datuma i događaja od značaja za Grad Sarajevo dopuni odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen-obilježju ispred Općine Novi Grad Sarajevo, te da se kalendar dopuni i uvrštavanjem spomen-obilježja “Dobrinjska barikada”, saopćeno je iz Pres-službe Gradskog vijeća.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom