Sport     | 28.05.2020. 10:06 |

U ponedjeljak počinje besplatna škola atletike za osnovce Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Federalni štab civilne zaštite počeo je sa ublažavanjem mjera zabrane zbog povoljnije epidemiološke slike u BiH, a između ostalog na snagu je stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces.

S tim u vezi, u ponedjeljak, 1. juna, počinje realizacija besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola sa područja Općine Centar. Projekat realizira JU "Centar za sport i rekreaciju" čiji je osnivač Općina Centar.

Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s ovim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima sa područja ove lokalne zajednice, saopćeno je iz Općine Centar.

Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja će biti četiri puta sedmično po 60 minuta na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i to ponedjeljkom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (09,00 i 15,30 sati).

Cilj škole atletike je da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske dicipline a naročito trčanje i skokovi u dalj. Djeca će kroz period od osam mjeseci usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu.

Trenažni proces će voditi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom