Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 10:43 |

Sljedećeg tjedna rasprava o puštanju u rad javnog prijevoza u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. svibnja (FENA) - Voditeljica Pododjela za javno zdravstvo Vlade Brčko distrikta BiH Anđa Nikolić kazala je kako Pododjel konstantno prati situaciju na području Distrikta u vezi s koronavirusom i da u skladu s tim daje nove preporuke, a jedna od njih je i ponovno puštanje u rad javnog prijevoza na području Distrikta.

"Ovaj put smo pripremili i Kriznom stožeru za zaštitu i spašavanje dostavili preporuke za korištenje javnog gradskog i prigradskog prijevoza, ali te preporuke u ovom trenutku nisu razmatrane s obzirom na to da su svi sudionici Stožera smatrali da to treba tek sljedećeg tjedna razmatrati i donijeti konačnu odluku o tome kada će se javni prijevoz ponovno staviti u funkciju", kazala je Nikolić.

Ona je naglasila da je Pododjel uputio i zahtjeve prema Kriznom stožeru u svezi s lunaparkom s nešto oštrijim mjerama, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Podsjećam, ranije smo pustili na korištenje igrališta na otvorenom, ali ovoga smo puta pripremili nešto malo oštrije mjere jer se radi o različitim sadržajima i do detalja smo razradili mjere kojih se trebaju pridržavati korisnici i zaposlenici u lunaparku. Te su mjere razmatrane i one su prihvaćene, ali isto tako nije donesena konačna odluka o tome kada će ta mjera biti puštena", istaknula je Nikolić.

Voditeljica Pododjela još je jednom ponovila da se bez obzira na povoljnu situaciju u Distriktu građani trebaju pridržavati mjera jer, kako je kazala, virus i dalje cirkulira.

"Vjerujte da ima pojava i novih žarišta i novih klastera i zato je neophodno da se građani pridržavaju mjera, da se u svakoj prilici što je više moguće zaštite, da nose maske, rukavice, ali najosnovnije je da drže distancu", poručila je Nikolić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu