Stranačke aktivnosti     | 29.05.2020. 08:57 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

 

Saopštenje za javnost u povodu pune podrške hapšenju zvaničnika za poslovanje protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović daje punu podršku aktivnostima SIPA-e i Tužilaštva BiH u provođenju istrage koja je rezultirala hapšenjem Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodića, koji su najodgovorniji za nabavku famoznih respiratora u iznosu od 10,5 miliona maraka protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH. Svi koji su saučestvovali u aferi "Respirator" moraju biti krivično procesuirani kao opomena svima da se ne smije zloupotrebljavati stanje prirodne nesreće u svrhe nezakonitog bogaćenja.

Pravosudni organi moraju adekvatno djelovati i u drugim slučajevima protuzakonitih nabavki, te Mirnes Ajanović javno poziva glavnog tužitelja Tužilaštva TK Tomislava Ljubića da se donese odluke o hapšenju prijavljenih lica za protuzakonito poslovanje Javne zdravstvene ustanove Gradske apoteke Tuzla u iznosu od preko 40 miliona maraka.

Zanemarujući činjenicu da je Gradsko vijeće Tuzla odbilo usvojiti Izvještaj o radu JZU Gradske apoteke Tuzla nakon prezentiranja činjenica o protuzakonitom poslovanju - gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović dao je apsurdnu saglasnost da se nakon isteka mandata ponovo izabere ista direktorica koja je i odgovorna za protuzakonito poslovanje, koja je i nastavila nezakonito poslovati.

Takođe, Jasmin Imamović je na današnju sjednicu Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj vijećnici nemaju pravo rasprave, dostavio odluku da se za članove Upravnog odbora JZU Gradske apoteke Tuzla ponovo izaberu iste osobe, što će rezultirati daljim nezakonitim poslovanjem koje omogućava izvršiteljima višemilionsko ostvarivanje nezakonite dobiti, te se jedino hapšenjem svih odgovornih lica može zaustaviti tuzlanska kriminalna hobotnica.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo