Regija     | 29.05.2020. 15:34 |

Incident na letu od Barbadosa do Podgorice, pomorci pili

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 29. svibnja (FENA) - U Podgoricu je u petak sletio avion s Barbadosa koji je prevozio 317 pomoraca država regije koji su plovili brodovima sestrinskih kompanija "Royal Caribbean" i "Celebrity Cruises". Među njima su 143 crnogorska pomorca i 177 albanskih, bosanskohercegovačkih, hrvatskih i srbijanskih pomoraca.

 Državni tajnik u MUP-u i rukovodilac Operativnog stožera za provođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inozemstva Dragan Pejanović je potvrdio kako pojedini putnici nisu poštovali pravila letenja te da je tijekom leta bilo upotrebe alkohola i cigareta. O tome je, dodaje, posada obavijestila policiju, s 13 pomoraca je obavljen razgovor nakon kojeg su crnogorski državljani otišli u karantin, a 177 državljana zemalja regije autobusima je prebačeno do graničnih prelaza s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

"Nije bilo fizičkog kontakta po izjavama stjuarta i stjuardese, već samo verbalnog dobacivanja pripitih pomoraca i nepoštovanja pravila pušenja u avionu", dodao je Pejanović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Crna Gora je, uz Hrvatsku kao članicu EU, država regije koja je sudjelovala u zajedničkom zahtjevu europskih država prema američkim institucijama da se olakšaju uvjeti za iskrcavanje pomoraca s brodova koji su bili usidreni u velikom broju luka širom Sjeverne i Središnje Amerike.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Crna Gora: Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'