Kultura     | 30.05.2020. 13:43 |

Uskoro spomendan Sv. Ante Padovanskog

FENA Nada Landeka

MOSTAR/LJUBUŠKI, 30. svibnja (FENA) - Sljedeću subotu, 13. lipnja, spomendan je Sv. Ante Padovanskog, kojega na poseban način štuju vjernici katolici širom Bosne i Hercegovine ali i vjernici drugih vjera.

Proslava blagdana započinje devetnicom 4. lipnja, a svakoga dana devetnice organizirane su ispovijedi i svete mise, a mole se i krunice Sv. Anti.

U subotu, 13. lipnja, na blagdan Sv. Ante, svečane mise su, već tradicionalno, u 11 sati te u 18 sati u župama koje slave ovoga  zaštitnika.

"Pokušali smo uzeti teme ove devetnice aktualne za ovo vrijeme pandemije i zaraze da razmišljamo i stavimo Boga u središte. Oslonimo se na njega. Slijedimo njegov glas i živimo njegovu poruku kao što je to činio sv. Ante. Ove riječi želimo da odjeknu u našim srcima i životima. Neka vas prati zagovor sv. Ante Padovanskoga," poručili su fratri Crkve sv. Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog koji, uz ostale, taj dan slave svoga zaštitnika.

Sv. Ante je kratko živio. Svega 36 godina. Od njegovih moćiju posebno se štuje jezik koji je neraspadnut u Padovi.

"Bio je poznati propovjednik. To je veliki znak i nama danas. Puno je onih koji Boga i svetinje pogrđuju ili izruguju. On nam želi reći da samo ono što izgrađuje, slavi, ujedinjuje, časti ima budućnost ili ostaje za vječnost. Sve drugo je na propast. Zato pročistimo svoj rječnik", stoji na službenoj stranici Franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog na Humcu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana