Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 09:35 |

Saopštenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

 u povodu zahtjeva za održavanje sjednice Gradskog vijeća Tuzla na kojoj bi se raspravljalo da li je gradonačelnik Jasmin Imamović po uzoru na federalne zvaničnike zloupotrijebio stanje prirodne nesreće u svrhe ostvarenja nemoralnih interesa

 Vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović uputio je zahtjev za održavanje sjednice Vijeća, jer je ukinuto stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH, koje je gradonačelnik Jasmin Imamović zloupotrijebio i ukinuo pravo vijećnika na predlaganje održavanja sjednica, tačaka dnevnog reda i rasprava vijećnika, a sebi obezbijedio sukobljene ovlasti izvršne i zakonodavne vlasti radi ostvarivanja nemoralnih interesa.

Neophodno je u poslovničkom roku održati sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj se trebaju uvrstiti tačke koje su predlagane u periodu od proglašenja stanja prirodne nesreće, koje je gradonačelnik ignorisao, a posebno Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima u cilju ukidanja sramne komunalne naknade, s obzirom da je gradonačelnik obmanuo javnost da su dostavljena rješenja građanima o naplati komunalne naknade zakonita.

Takođe, s obzirom na krivično procesuiranje federalnih zvaničnika za zloupotrebu proglašenja stanja prirodne nesreće u svrhe izvršenja krivičnih djela nepoštivanjem Zakona o javnim nabavkama, potrebno je da se obezbijedi rasprava i izvještaj o svim javnim nabavkama gradonačelnika, Štaba Civilne zaštite, javnih preduzeća i javnih ustanova u Tuzli za vrijeme proglašenog stanja prirodne nesreće. Potrebno je da se vijećnicima dostave kopije finansijske dokumentacije, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela s obzirom da je gradonačelnik Jasmin Imamović zloupotrijebio stanje prirodne nesreće kako bi i kao komandant Štaba Civilne zaštite, bez mogućnosti vijećnika da djeluju, odlučivao o svemu što se u Gradu događalo u toku proglašene pandemije, upozorio je vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

1. 6. 2020.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-a  

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'