Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 12:41 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

 PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatska stranka BiH ocjenjuje kako u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini nije zabilježen ovako ogroman pritisak na pravosudna tijela, kao što je to učinjeno u ovom posljednjem, u javnosti poznatom slučaju "afera respiratori".

Javni istupi pojedinih najviših državnih dužnosnika i stranačkih tijela povodom postupanja državnih tijela u tom predmetu suprotni su svim, u civiliziranim društvima i demokratskim državama, usvojenim načelima i standardima. To je nedopustivo, pa i u uvjetima kada se, možda, i ima razloga sumnjati u objektivnost i selektivnost u postupanju tih tijela. Naime, ne može se neviđeni pritisak na pravosudna tijela u "aferi respiratori" opravdavati time što pravosudna tijela nisu uopće ili su propustili pristupiti jednako u drugim slučajevima.

Ovo, utoliko prije što su isti ti dužnosnici, pod pritiskom javnosti, pozivali tužiteljstva i policiju da što prije "raščiste aferu respiratori", jer im je ona nanosila političku štetu. Tada nisu upirali prstom u druge slučajeve.

Nažalost, ovo je još jedan od primjera rastakanja b-h društva i države, čemu svojim postupanjem doprinose glavni nositelji takvih pritisaka. 

Namjena respiratora je da olakšaju disanje, pozivamo sve koji nas godinama guše da nam omoguće slobodno disanje i prestanu sa pritiscima da ne završimo kao George Floyd.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HS-a BiH

Priopćenje za javnost HS-a BiH

Priopćenje za javnost HS-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta