Stranačke aktivnosti     | 02.06.2020. 09:39 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Nihad Uk: Billboard u dječijem parku postavljen u svrhu predizborne kampanje je prst u oko građanima Općine Centar

Na parkovskoj površini, uz dječije igralište, u općini Centar postavljen je billboard razmjera kakve imamo priliku gledati uz glavne saobraćajnice diljem države. Općinski odbor Naše stranke Centar traži njegovo hitno uklanjanje.

„Načelnik Ajnadžić je prevršio svaku mjeru s uništavanjem zelenih površina, ali i ukupnog gradskog ambijenta. Posljednji potez je dodatno ponižavajući. Radi se o izbornoj godini. Jasno je da SDA, nakon svih afera koje je potresaju, treba jak marketing da bi zadržala vlast u općinama u kojima ju je osvojila na prethodnim izborima i jasno je da će sporni billboard biti korišten u političke marketinške svrhe. Ovakvi billboardi se postavljaju uz glavne saobraćajnice, na kojima se odvija neometan protok saobraćaja. U Ajnadžićevom slučaju, riječ je o uskoj, gradskoj saobraćajnici gdje su česte gužve i dugi zastoji u saobraćaju. Pritom je s druge strane vidljiv samo djeci i stanarima susjedne zgrade čijem će pogledu predizborni plakat biti izložen više mjeseci 24 sata dnevno. To je provokacija i ustvari antimarketinški potez. Mi nemamo ništa protiv da SDA radi sama protiv sebe, ali šteta koju ovim billboardom nanosi građanima je daleko veća. Tražit ćemo zbog toga da se billboard hitno ukloni. Ako ga oni ne uklone sad, mi ćemo ga ukloniti nakon izborne pobjede“, rekao je Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Općini Centar.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana