Kultura     | 03.06.2020. 10:21 |

Koncert studenata smjera za udaraljke Muzičke akademije UNSA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu u sklopu online festivala Majske muzičke svečanosti predstavlja zanimljiv koncert studenata smjera za udaraljke, koji je u  pandemijskim vremenima prilagođen mogućnostima u kojima su se studenti zadesili.

Najveći problem za studente predstavljao je instrumetarij, tako da je većina djela izvedena na malom bubnju koji studenti imaju kod kuće, dok su neki uz uvažavanje mjera distance i higijenskih preporuka uspjeli raditi i u učionici Muzičke akademije.

Na koncertu će se predstaviti studenti Teo Udović, Emili Mišić, Filip Soldat, Roko Radunić i Marino Repanić iz klase profesora Davora Marausa, saopćeno je iz Muzičke akademije Sarajevo.

Pored zanimljivih djela kompozitora Michaela Colgrassa, Emmanuela Séjournéa, Mitcha Markovicha, u izvedbi Tea Udovčića, Emili Mišić i Filipa Soldata, publika će imati prilku čuti i jedan duet Steva Reicha "Clapping Music" za koji su Emili Mišić i Marinu Repaniću bili potrebni samo malo dobre volje i dlanovi koji "aplauzom" stvaraju ritam.

Također, u sklopu koncerta publika će čuti i veoma zahtjevni solo za mali bubanj pod nazivom "3 - 13 - 07" kompozitora Caseya Cangelosia, koji Roko Radunić prezentira na "practice pad" i dasci za peglanje.

Izvedbe je moguće pogledati na linku: https://youtu.be/5mwrSUX_BUA

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!