Sport     | 04.06.2020. 21:05 |

Bh. gimnastičarke na EP u ritmičkoj gimnastici u novembru u Kievu

FENA Saopćenje

TUZLA, 4. juna (FENA) - Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje je trebalo biti održano u maju u Kijevu (Ukrajina) Odlukom Evropske Gimnastičke Asocijacije (UEG) prolongirano je i bit će održano od 26. do 29. novembra ove godine. 

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati preko 300 gimnastičarki iz 44 zemlje koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

Iz Kluba ritmičko–sportske gimnastike (KRSG) Sloboda Tuzla za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupati gimnastičarke Amila Bećirović i Irma Jukić s trenericom Vanessom Tinjić i trenericom i FIG međunarodnom sutkinjom Svitlanom Tinjić, koja će ujedno i suditi na tom prvenstvu.

Poslije učešća seniorke Vanesse Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode.

Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimnastičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

- Odluka Evropske Gimnastičke Asocijacije da će se Evropsko prvenstvo ipak održati u ovoj godini nas je veoma obradovala i to je još jedan motiv više našim reprezentativkama koje će učestvovati na tom prvenstvu da još više rade i bolje se pripreme – rekla je trenerica Vanessa Tinjić, saopćeno je iz KRSG Sloboda.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uspješan nastup ritmičarki Slobode na Salines Cupu u Tuzli

Ritmičarke tuzlanske Slobode osvojile 13 medalja na međunarodnom turniru u Budimpešti

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo