Stranačke aktivnosti     | 08.06.2020. 09:38 |

Saopćenje za javnost OO Naše stranke Velika Kladuša

FENA Saopćenje

Politički subjekti Stranka demokratske akcije, Demokratska narodna zajednica – Krajiška stranka, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Demokratska fronta i Naša stranka, upućuju zajednički

Poziv medijima

na press konferenciju koja će se održati u HUTK Stari grad Velika Kladuša dana 9.6.2020. u 12:30

Predstavnici sedam političkih subjekata će u utorak, 9. juna, na velikokladuškom Starom gradu s početkom u 12:30 sati organizirati konferenciju za medije povodom potpisivanja platforme „Velika Kladuša za sve nas“ i predstavljanja gospodina Jasmina Hušića kao zajedničkog kandidata ovih stranaka za načelnika Općine Velika Kladuša na lokalnim izborima 2020. godine.

Platforma „Velika Kladuša za sve nas“ rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši, a njenim potpisivanjem stranke SDA, DNZ, SDP, DF, ASDA, KSPP i NS obavezuju se da će podržati kandidaturu doktora Jasmina Hušića za načelnika Velike Kladuše.

Iako dolazimo sa različitih pozicija političkog spektra, odlučni smo da u Velikoj Kladuši primjerom pokažemo kako se zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije može prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti. Podrška jednom kandidatu za načelnika značajan je korak ka ispunjenju tog cilja.

Nama treba ambijent u kojem će različita mišljenja i različiti svjetonazorski, politički i ideološki pogledi na svijet predstavljati bogatstvo različitosti iz kojeg izvire snaga jedne zajednice, a ne povod za isključivosti, segregaciju i diskriminaciju, kako je to slučaj sada.

Gospodin Hušić je sigurno najpozvanija osoba da vrati lokalnu izvršnu vlast i općinsku administraciju u okvire vladavine prava i to je, pored njegovih ljudskih, moralnih i stručnih kvaliteta, najsnažniji razlog zašto je dobio podršku čak sedam stranaka.

Jasmin Hušić rođen je 1977. godine  u Velikoj Kladuši, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a magistrirao je pravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Doktorski rad na temu „Zaštita prava na lokalnu samoupravu, reguliranje i funkcioniranje općina kao jedinica lokalne samouprave u FBiH“ obranio je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Uposlenik je Jedinstvenog organa uprave Općine Velika Kladuša posljednjih 17 godina, polaznik brojnih međunarodnih i domaćih stručnih edukacija iz područja uprave i lokalne samouprave, te autor više stručnih radova i knjiga iz područja uprave i ustavnog prava.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Velika Kladuša

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'