Bosna i Hercegovina     | 08.06.2020. 14:59 |

Radio klub 'Drina' osvojio drugo mjesto na takmičenju u Zenici

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. juna (FENA) – Članovi goraždanskog Radio kluba "Drina“ na prvom takmičenju u novoj sezoni u amaterskoj radiogoniometriji ARG UKT KUP "Zenica 2020.“ osvojio je drugo mjesto, iza prvoplasirane ekipe Stjepan polja, dok je na trećem završio tim iz Gračanice.

Takmičenje je okupilo oko 36 takmičara iz osam klubova, a Goraždani su zadovoljni postignutim rezultatima.

- S obzirom na svu situaciju i treninge, možemo biti izuzetno zadovoljni jer smo sa sedam takmičara osvojili četiri prva i tri treća mjesta, a u ukupnom plasmanu drugo. Nama inače u aprilu sezona počinje, ali nažalost tada su sve zabrane bile na snazi. I sada smo vodili računa i učestvovali su većinom stariji, iskusni članovi, s obzirom da su ekipe dolazile i iz mjesta gdje je prisutan koronavirus - pojašnjava član RK "Drina“ Enver Selimović.  

Zajedno sa svojim iskusnijim kolegama takmičio se i najmlađi član ovog kluba, 13-godišnji Ajdin Ćurovac, koji je takođe ostvario zapažen rezultat.

-Veoma sam zadovoljan rezultatima s obzirom da je prvo takmičenje u ovoj sezoni. Jeste da je bilo malo teško trčati jer smo se zbog ove izolacije malo svi ulijenili. Staza je bila srednje teška, zbog kiše i sunca bilo je sparno, pa je bilo malo teže. Očekivao sam da ću biti tu negdje, treće mjesto  i to sam uspio. Od svoje osme, devete godine sam se počeo baviti računarima i eletronikom i onda mi je moj otac rekao za radio amatere. Došao sam na prvi sastanak i izrazio želju da se priključim, ostao sam do dan danas i planiram nastaviti koliko god budem mogao - kaže Ćurovac.

U Radio klubu Drina vrijedno se pripremaju i za nova takmičenja, a neka su održana i krajem maja sa lokacije Crijetež.

Sada su im prioritet pripreme za VPX takmičenje koje će biti održano 10. i 11. jula. 

Radio klub Drina koji broji od 15 do 20 stalnih članova, među kojima su u svjetski prvaci, uvijek ima podmladak na koji može računati. Iako su moderne tehnologije radio amaterizam stavile u drugi plan, u klubu napominju da im se mogu pridružiti zainteresovani građani svih generacija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana