Ekonomija     | 08.06.2020. 16:48 |

Naredne sedmice sjednica Vijeća za reformu tržišta rada Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nanadić i ministri u Vladi KS Jasna Agić i Jasmin Halebić razgovarali su danas sa šefom Programa za lokalni razvoj UNDP-a u BiH Edisom Arifagićem o radu Vijeća za reformu tržišta rada Kantona Sarajevo, kao i određenim zajedničkim projektima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade KS.

Nakon što su prošle sedmice predstavnici UNDP-a i Vlade KS analizirali infrastrukturne projekte, ovoga puta se razgovaralo o projektima iz oblasti tržišta rada, generalno privrede, te IT sektora.

Na sastanku je najavljeno da će se krajem naredne sedmice održati sjednica Vijeća za reformu tržišta rada KS kojoj će prisustvovati premijer, te ministri za rad, privredu i obrazovanje.

Cilj ovog sastanka je da se pripremi odgovarajući akcioni plan projekata i aktivnosti koje ovo vijeće planira realizirati tokom godine.

- Namjera nam je da dosadašnji rad ovog Vijeća u što većem obimu uskladimo s prioritetima Vlade KS i resornih ministarstava, kako bi se postigao maksimalan učinak. U tom smislu, rezultati rada Vijeća će biti oblikovani u konkretne mjere koje će provoditi resorna ministarstva, zajedno sa Službom za zapošljavanje KS i UNDP-om - kazao je ministar finansija KS Jasmin Halebić.

Dodao je i kako će se pojedine aktivnosti koje ovo vijeće bude ocijenilo strateški bitnim za KS svakako naći i u Strategiji razvoja KS za period od 2021. do 2027. godine koja je u izradi.

Razgovaralo se i o projektu informatičkog osposobljavanja nezaposlenih osoba, ali i o subvencioniranju zapošljavanja, odnosno zajedničkom projektu UNDP-a i Vlade KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

- UNDP je kao UN-ova Razvojna agencija jedan od strateških partnera Vlade KS - istakao je premijer Nenadić i zahvalio predstavnicima ove agencije na dosadašnjoj podršci, te najavio intenziviranje saradnje u narednom periodu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano 90 učenika, stiže prva oprema i inventar

Hota-Muminović: Primjena svih međunarodnih standarda u školskim kuhinjama

Potvrđeno 90 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana