Bosna i Hercegovina     | 08.06.2020. 17:32 |

Članovi Nezavisnog odbora PSBiH posjetili Graničnu policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. lipnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić primio je u ponedjeljak u posjet članove Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, nezavisnog tijela policijske strukture BiH.

Sastanku su nazočili i zamjenik ravnatelja Fahrudin Halač te pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić, a uime članova Nezavisnog odbora, Adisa Begić, Mate Miletić i Ivana Lovrić, tajnica Nezavisnog odbora.

Na sastanku su razgovarali o aktualnom stanju u vezi s migrantskom krizom, kao i aktivnostima provedenim tijekom pandemije koronavirusa, priopćeno je iz GP BiH.

Galić je istaknuo da se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima radi navedenih globalnih problema.

"Ublažavanjem restriktivnih mjera, sve je veći broj ilegalnih migracija. Već sada na području Zvornika sve je veći broj migranata koji pokušava ilegalno prijeći državnu granicu. Granična policija BiH kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i izvanredno angažiranje policijskih službenika u postrojbe koje su najviše izložene migracijskom pritisku", informirao je ravnatelj Galić.

Na sastanku je također naglašeno da je Granična policija provodila i još uvijek provodi sve moguće mjere, iz svoje nadležnosti, s ciljem suzbijanja koronavirusa.

Nakon izvješća o aktivnostima Granične policije BiH vezano za probleme i izazove s kojima se susreću, članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine su pružili punu potporu Graničnoj policiji u daljnjem radu, navodi se u priopćenju.               

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo