Bosna i Hercegovina     | 09.06.2020. 15:28 |

Vlada ZDK odobrila subvenciju dijela plaće za mart za još 199 radnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 40.397 KM za subvencioniranje 50 posto najniže neto plate za mjesec mart za 199 uposlenika privrednih subjekata kojima je bio zabranjen rad naredbama Federalnog štaba civilne zaštite.

Vlada je do sada na prijedlog Ministarstva za privredu donijela ukupno devet ovakvih odluka, kojima je za subvenciju dijela plaće za mart za 2.586 uposlenih odobrila ukupno 524.958 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

- Isplata polovine minimalne plaće za mart i punog iznosa minimalne plaće za april interventna je mjera Vlade Zeničko-dobojskog kantona za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa. Pravo na subvenciju imaju subjekti koji nisu otpuštali radnike u periodu od 29. februara do 30. aprila, te koji su izmirili dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do 29. februara - navodi se u saopćenju.

Obrada zahtjeva za dodjelu subvencije za mart je u završnoj fazi, a komisija Ministarstva za privredu ubrzo će započeti obradu zahtjeva za dodjelu subvencije za mjesec april pristiglih na javni poziv koji je bio otvoren do 8. juna.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo