Stranačke aktivnosti     | 09.06.2020. 18:55 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Predsjedništvo SDS: SNSD glavni kočničar izbora. Proslava 30 godina veliki jubilej za SDS!

„Glavni kočničar izbora je SNSD i ta stranka mora da otkoči odobravanje sredstava za njihovo održavanje! SDS želi da se izbori održe u redovnim roku, jer promjene moraju nastupiti što prije!!!“ – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović na pres konferenciji nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je danas održana u Istočnom Sarajevu.

Predsjedništvo SDS usvojilo je danas Platformu političkog djelovanja SDS kao i donijelo plan aktivnosti povodom proslave 30 godina Srpske demokratske stranke.

„Srpska demokratska stranka ove godine slavi jedan izuzetan jubilej – 30 godina postojanja. Takvom tradicijom ne može se podičiti niti jedna stranka u Republici Srpskoj. SDS je preteča Republike Srpska i jedina smo stranka starija od Republike Srpske“ – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović nakon sjednice Predsjedništva.

Predsjednik SDS je naglasio da je zbog pandemije virusa korona odlučeno da se centralna svečanost proslave 30 godina SDS-a pomjeri za septembar ili oktobar a da će se lokalne svečanosti održati 12. jula prema uslovima koji tada budu važili.

Šarović kaže da nas na jesen očekuje velika ekonomska kriza zbog velikih propusta vlasti!

„Otvorićemo pitanje nabavke respiratora i pokretne bolnice tokom vanrednog stanja. Oni koji su se bogatili na muci naroda za vrijeme vanrednog stanja moraće odgovorati. Insistiraćemo na istragama i iznijeti na vidjelo još mnogo toga“ – ponovio je Šarović.

Danas je izabran i Glavni izborni štab SDS na čelu sa predsjednikom stranke Mirkom Šarovićem.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo