Stranačke aktivnosti     | 10.06.2020. 08:33 |

Saopćenje za javnost Gradska organizacija SDBiH Tuzla

FENA Saopćenje

Dragi građani Tuzle, TK i Bosne i Hercegovine, ovim putem želimo iskazati neizmjernu zahvalnost koju KO SDP BiH Tuzla, iznenada, pokazuje za stanje u UKC Tuzla. Ova „briga“ je tim značajnija jer se iskazuje u moru problema koje ima „istinska i jedina“ pa još i „najstarija“ socijaldemokratska partija u Evropi i šire. Svi  zaposleni u UKC su jedino razočarani jer „istinski“ i naravno „jedini“ socijaldemokrati nisu takvu brigu ni za njih niti za njihove pacijente pokazivali dok su UKC-om u bukvalnom smislu „vladali“ nezvanični koalicioni partneri „istinskih“. Dok su UO UKC Tuzla i redom sve strukture u ustanovi bili kadrovi koje je postavljao partner iz Banovića onda niko od drugova iz SDP-a nije pokazivao nikakvu brigu.

Napominjemo da VD direktora JZU UKC Tuzla jeste član SDBiH, ali prije svega je iskusan doktor, specijalista oftalmolog sa više od trideset godina iskustva u struci, jedan od najkompetentnijih stručnjaka za hirurgiju oka u BiH i šire, borac i oficir ARBiH, koji je u ratu vodio i odgovarao za rad Sanitetskog bataljona II Korpusa ARBiH pod čijom komandom je bilo desetak ratnih bolnica i mobilne hirurške ekipe.

VD načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju je jedan od najkompetentnijih ortopeda u BiH i šire. Radi se o čovjeku koji, dok je bio Predsjedavajući GV Tuzla je bio na sva usta hvaljen, a sad je odjednom i nestručan i nekompetentan. To su kadrovi SDBiH o kojima drugovi iz SDP govore. Ako oni nisu kompetentni, pitamo ih ko jeste? Po čemu je „privatizacija“ ustanove postaviti ljude koji znaju svoj posao? Njihov jedini „grijeh“ je  što nisu bili spremni više bez pogovora slušati vlasnika SDP misli u Tuzli, a i šire, druga Jasmina.

U tekstu i izrazima zabrinutosti objavljenom od strane KO SDP BiH Tuzla je spomenuta i Klinika za neurohirurgiju i javno deklarisanje pripadnosti političkoj organizaciji „kao primjer privatiziranja“ ustanove. I na ovo moramo reagovati jer drugovi iz SDP su pokazali da osim što ne znaju šta je neurohirurgija i čime se bave ti ljudi, paušalno im pripisuju i stranačku pripadnost. Oni, a i svi drugi zdravstveni radnici UKC Tuzla  bi im bili zahvalniji da su za sve ove godine koliko postoje (od 1909 do danas!) pomogli u nabavci opreme ili pomogli im da osiguraju bolje uslove za svoje pacijente, ako nisu mogli sami, jer “iz principa„ ne žele rukovoditi ustanovom (a nije im mrsko rukovoditi Gradom od kojeg prave selo u svakom smislu iz godine u godinu) onda preko svojih partnera koji su do jučer rukovodili ovom ustanovom.

Hvala drugaricama i drugovima iz KO SDP Tuzla na iskazanoj brizi za UKC. Kao i sve što su učinili u Tuzli i BiH i ova „briga“ je zakašnjela. Ni uposlenicima UKC Tuzla ni pacijentima ne treba njihova briga, kao što ni građanima Tuzle neće oni trebati nakon sljedećih izbora. SFSN.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!