Stranačke aktivnosti     | 11.06.2020. 12:29 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Mektić: Dodikova reprezentacija izdala srpske povratnike u FBiH

Čim je Dodikova reprezentacija zasjela u Sarajevo odmah je dala saglasnost Fahrudinu Radončiću da se migranti iz Bihaća premjeste u srpsko selo Lipe. Pet godina sam bio ministar u Savjetu ministara i pet godina nisam dozvolio da se migranski centri prave u srpskim povratničkim selima – istakao je Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS.

„Dozvolivši da se migranti iz Bihaća presele u selo Lipe, Dodik je izdao je Srbe na tom prostoru i pokazao da je ranije samo manipulisao migranskom krizom a da ga zaštita interesa srpskih povratnika ne zanima nimalo“ – kazao je Mektić.

On je naglasio da je Dodik čim su došao u Sarajevo popustio Bakiru Izetbegović u i Fahrudinu Radončiću i dozvolio da se izrade migrantski centri u srpskim selima gdje se danas nalazi oko 1000 migranata.

Govoreći o SNSD-ovom glasanju protiv smjene Staše Košarca Mektić kaže da je SNSD ponizio čitav srpski narod a Dodik pokazao da njegova koalicija sa SDA i HDZ itekako funkcioniše a pogotovo kad se radi protiv interesa srpskog naroda.

„Košarac je na jedan drzak način ponizio i ismijao sve mjere koje su se tada donosile za sve građane kako bi se sačuvalo javno zdravlje i da je morao juče biti smijenjen. Dodikova priča o internoj kazni SNSD-a o zabrani kandidovanja Košarca iduća dva izborna ciklusa je velika manipulacija“ – ponovio je Mektić.

On je rekao da postoje tri razloga zbog kojih je SNSD morao smijeniti Košarca zbog nedoličnog ponašanja tokom pandemije korona virusa.

„Prvi razlog je činjenica da je Košarac svojom bahatošću ismijao napore zdravstvenih radnika i sve rigorozne mjere kojih se narod pridržavao svo vrijeme. Drugi razlog je činjenica da je Staša Košarac taj dan bio pozvan na obilježavanje stradanja mladih srpskih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu a da mu je bio preči dernek u Sarajevu od davanja pošte stradalim srpskim vojnicima. Treći razlog zbog kojeg je Košarac morao biti smijenjen leži u Košarčevoj izjavi je došao na dernek da zahvali doktoru koji mu je liječio majku što pokazuje da ovaj visoki funkcioner SNSD-a nema povjerenje u zdravstvo Republike Srpske već članove svoje porodice šalje u Sarajevu“ – obrazložio je Mektić. 

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!