Stranačke aktivnosti     | 11.06.2020. 19:00 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Zaključci sa sjednice Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu  

-        Stranka za Bosnu i Hercegovinu odbacuje inicijative o odgađanju Lokalnih izbora 2020.godine ili spajanju sa Općim izborima 2022.godine, iz razloga što bi to proizvelo produbljivanje političke krize u BiH, daljnje nepovjerenje u institucije države na svim nivoima, te tzv.“mostarizaciju“ Bosne i Hercegovine.

-        Stranka za Bosnu i Hercegovinu provodi pripreme za Lokalne izbore 2020.godine, te namjerava uzeti učešće u izbornom procesu skoro u svim općinama i gradovima u Bosni Hercegovini.

-        Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava jedinstvene izborne liste svih bošnjačkih i probosanskih stranka u entitetu Republika Srpska, jer smatramo da to nema alternativu. Svaki samostalni i parcijalni nastup bilo kojeg političkog subjekta u RS-u će oslabiti snagu jedinstvene probosanske liste i sve svoje glasove zbog gubitka cenzusa ''predati'' izbornim pobjednicima.

-        Kako je do lokalnih izbora ostalo nešto manje od pet mjeseci, to bi svaki zahtjev za elektronsko glasanje i skeniranje glasačkih izbornih listića bilo obično politikanstvo i licemjerstvo (izgovor vladajućih bi bio da se ne mogu provesti stroge procedure Zakona o javnim nabavkama u ''ovako kratkom vremenskom roku'', i sl. izgovori), to pozivamo Visokog predstavnika da nametne Izborni zakon sa tim preduslovima, kako bi se u tom novom ambijentu proveli opći izbori 2022. godine. Sve drugo je laž i licemjerstvo.  

-        Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje zloupotrebe i kriminal, koje su počinili pojedinci unutar organa vlasti iskorištavajući pandemiju corona virusa i strah građana. Očekujemo, prije svega od političkih subjekata čiji su članovi počinili te zloupotrebe, da ih odstrane iz političkog života, a organi gonjenja da ih izvedu pred lice pravde.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana