Sport     | 12.06.2020. 13:03 |

F1 - Otkazane utrke u Azerbejdžanu, Singapuru i Japanu

FENA Internet

MONTE CARLO, 12. juna (FENA) - Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da su utrke za velike nagrade Azerbejdžana, Singapura i Japana definitivno otkazane. 

Utrka u Azerbejdžanu trebala se održati 7. juna i ranije je već bila prolongirana za ovaj termin, dok su se takmičenja u Singapuru i Japanu trebala održati 20. septembra, odnosno 11. oktobra. Za razloge otkazivanja navode nesigurna putovanja i poteškoće u prikupljanju sponzora.

Do sada je zbog pandemije novog koronavirusa već otkazano deset utrka Svjetskog prvenstva iz ovogodišnjeg kalendara takmičenja. 

Formula 1 u novom kalendaru za sada ima osam utrka, prva je 5. jula u austrijskom Spielbergu, gdje će se sedam dana kasnije održati i druga Velika nagrada Austrije. Nakon toga će uslijediti utrke u Mađarskoj 19. jula, Velikoj Britaniji 2. i 9. augusta, Španiji 16. augusta, Belgiji 30. augusta i 6. septembra u Italiji.

Prvi čovjek F1 Ross Brawn za web stranicu svoje organizacije je izjavio da postoji mogućnost da se kalendar dopuni sa još jednom ili dvije utrke u Evropi, te da bi Bahrein i Abu Dhabi mogli biti organizatori na kraju sezone.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu 9. juna spektakl s Red Bull Racing F1 bolidom (VIDEO)

SP vaterpolo: Hrvatska osmi put u povijesti u polufinalu

Formula 1 - Verstappen pobijedio u Ciudad de Mexicu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana