Stranačke aktivnosti     | 15.06.2020. 17:56 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Zaključci Kolegija Stranke demokratske akcije sa sjednice održane 15. 6. 2020.godine 

1. Pozivamo građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe, jer to je jedini način da se spriječi povratak i širenje koronavirusa sa svim zdravstvenim, ekonomskim i drugim  posljedicama. 

2. Ponovo pozivamo Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru hitno uputi prijedlog budžeta Bosne i Hercegovine sa osiguranim sredstvima za održavanje općinskih izbora i saniranje posljedica epidemije koronavirusa. 

3. Obzirom da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata  za ministra sigurnosti BIH, pozivamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da hitno  u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje prof.dr. Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcionisanje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize.  

4. Pozdravljamo dogovor stranaka o zajedničkim kandidatima za općinskog načelnika u Srebrenici i Velikoj Kladuši, te pozivamo sve ostale probosanske stranke da se pridruže ovoj inicijativi. Istovremeno, pozivamo sve probosanske stranke da dogovor o zajedničkom nastupu za izbore prošire na sve općine u entitetu RS što je u interesu svih povratnika. 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana