Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje

 “Akademik Abdulah Sidran postao član Predsjedništva Građanskog saveza”

 

Jučer je održana sjednica Predsjedništva Građanskog saveza na kojoj je, između ostalog, raspravljano o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i formiranju kluba zastupnika GS i daljnjem radu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici Predsjedništva Građanskog saveza prisustvovao je novi član Predsjeništva GS-a Akademik Abdulah Sidran koji pored svog svjetski priznatog umjetničkog opusa, iza sebe ima veoma značajan društveni angažman, kao što je potpisivanje Manifesta u Parizu koji upozorava da se Evropa nalazi u opasnosti i da je sada potrebno boriti se za ideju Evrope prije nego što nestane u valovima populizma, a kojeg je potpisalo 30 uglednih svjetskih pisaca. Također, na sjednici su prisustvovali novi članovi Predsjeništva GS zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH dr.sci. Hasan Muratović i Prof. dr.sci. Bahrudin Šarić.

Također, na sjednici je nevedeno da su najave formiranje vlasti na nivou FBiH bez SDA ili bez HDZ samo predstava za javnost. Naime, samo naivni mogu vjerovati u mogućnost razlaza dugogodišnjih koalicionih partnera, naročito zbog trenutnih kapaciteta SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i HDZ u Domu naroda.

Iskazano je veliko zadovoljstvo povodom širenja Građanskog saveza, kao i zbog pristupanja nekoliko hiljada novih članova u Tuzlanskom kantonu, te najave pojačanih aktivnosti u Unsko-sanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, navedeno je u saopštenju Predsjedništva Građanskog saveza.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.