Stranačke aktivnosti     | 17.06.2020. 10:39 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

 “Akademik Abdulah Sidran postao član Predsjedništva Građanskog saveza”

 

Jučer je održana sjednica Predsjedništva Građanskog saveza na kojoj je, između ostalog, raspravljano o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i formiranju kluba zastupnika GS i daljnjem radu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici Predsjedništva Građanskog saveza prisustvovao je novi član Predsjeništva GS-a Akademik Abdulah Sidran koji pored svog svjetski priznatog umjetničkog opusa, iza sebe ima veoma značajan društveni angažman, kao što je potpisivanje Manifesta u Parizu koji upozorava da se Evropa nalazi u opasnosti i da je sada potrebno boriti se za ideju Evrope prije nego što nestane u valovima populizma, a kojeg je potpisalo 30 uglednih svjetskih pisaca. Također, na sjednici su prisustvovali novi članovi Predsjeništva GS zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH dr.sci. Hasan Muratović i Prof. dr.sci. Bahrudin Šarić.

Također, na sjednici je nevedeno da su najave formiranje vlasti na nivou FBiH bez SDA ili bez HDZ samo predstava za javnost. Naime, samo naivni mogu vjerovati u mogućnost razlaza dugogodišnjih koalicionih partnera, naročito zbog trenutnih kapaciteta SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i HDZ u Domu naroda.

Iskazano je veliko zadovoljstvo povodom širenja Građanskog saveza, kao i zbog pristupanja nekoliko hiljada novih članova u Tuzlanskom kantonu, te najave pojačanih aktivnosti u Unsko-sanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, navedeno je u saopštenju Predsjedništva Građanskog saveza.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom