Ekonomija     | 17.06.2020. 13:59 |

Otvoren Startup studio Bihać - Dugoročna podrška razvoju i rastu startup biznisa

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 17. juna (FENA) - Predstavnici Grada Bihaća i Fondacije 'Mozaik' otvorili su danas Startup studio Bihać, koji je predstavljen kao inovativna prilika za mlade poduzetnice i poduzetnike u Bihaću i okolini.

Na ovaj način Fondacija Mozaik i Grad Bihać žele kreirati poticajno okruženje i pružiti podršku mladima za inovacije, razvoj i vođenje startup biznisa.

- Već nekoliko godina unazad postoji ideja i želja da Grad Bihać ima coworking prostor, odnosno kreativni hub za freelancere i startupe, jer je to danas standard za svaki grad koji želi omogućiti mladim ljudima uvjete za rad – od radnog stola, konferencijske sale, preko brzog interneta, kreativnog okruženja i mentorske podrške stručnjaka iz svih oblasti kako bi svoje kreativne ideje pretočili u stvarnost i stvarali kontakte sa drugim kreativcima - rekao je, između ostalog, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

U svom obraćanju medijima direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić je rekao da vjeruje da uz pravu podršku mladi mogu postići dobre i odgovorne poslovne rezultate.

- Zato smo pokrenuli Startup studio i stvorili sigurno okruženje koje ima sve što je potrebno za profesionalni razvoj mlade osobe - kazao je Puljić.

Startup studio Bihać će mladima koji vode ili namjeravaju pokrenuti biznis nuditi prostor za rad, edukativne događaje, mentore, pravnu i računovodstvenu službu, prodajni tim, sredstva za testiranje prototipa, fond za partnerska ulaganja, kao i pristup velikom broju partnera iz svih sektora.

Fondacija Mozaik je do sada podržala 82 društvena biznisa od kojih 88 posto uspješno posluje i nakon prve godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U BiH 18 startupa; samo jedan od njih privukao 15,3 milijuna maraka

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Započeo Sarajevo Tech Startup Summit – Od inovativne ideje do uspješnog startupa

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!