Ekonomija     | 17.06.2020. 15:03 |

Potpisan Ugovor o tekućem održavanju cesta na području općine Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme „Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo Nataša Fazlić potpisali su Ugovor za izvođenje radova na tekućem održavanju cesta na području općine Novo Sarajevo.

Ovim ugovorom planiran je nastavak radova na prostoru MZ Pofalići I i Pofalići II koji su započeti kroz prošli ugovor.

Osim sanacije udarnih rupa i manjih oštećenja na prostoru čitave općine, neki od planiranih radova obuhvaćenih ugovorom su: u MZ Grbavica II – Kemala Kapetanovića od br. 1 do br. 9 – ulaz u naselje, MZ Grbavica I – iza zgrade 26-28-30 i između garaža od Zagrebačke 24, MZ Čengić Vila I – Sanacija dijela kolovoza – ispred objekata Džemala Bijedića 72-74, zatim u MZ Čengić Vila II – Sanacija dijela kolovoza – ulaz u naselje Džemala Bijedića, MZ Kvadrant – ulaz u naselje u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića, MZ Vraca – Sanacija oštećenja i nivelacija šahtova u ulici Šanac, kao i u MZ Željeznička – Sanacija prilaza u ulici Zmaja od Bosne između brojeva 62-64.

Vrijednost Ugovora je oko 246.000 KM

Prethodnim ugovorom o tekućem održavanju cesta, završeni su radovi na sanaciji dijela ulica: Gornji Velešići od br. 49 do br. 64, zatim Velešići od br. 48 do br. 74, Velešići od br. 31 do br. 35, Mustafe Behmena, Reisa Fehima Spahe čikma i Skopljanska.

Izvršena je sanacija parking prostora u ulici Envera Šehovića, kao i sanacija dijela ulice i parking prostora u ulici Igmanska od br. 1 do br. 9. Nakon rekonstrukcije kanalizacione mreže asfaltiran je  dio ulice Drinska, a počeli su radovi na sanaciji ulica u MZ Pofalići I.

Za izvođenje navedenih radova, u skladu sa Ugovorom o tekućem održavanju cesta po prioritetima mjesnih zajednica, iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 220.000 KM, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novo Sarajevo.                                                                         

                               

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom