Stranačke aktivnosti     | 18.06.2020. 12:13 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vukanović: Dodik smjestio Republiku Srpsku u drugi red u Beogradu

Nikad dosad Republika Srpska nije bila u drugom redu gdje ju je danas smjestio član Predsjedništa BiH Milorad Dodik ostavljaju predsjednicu i premijera na marginu sastanka sa Vučićem kao neke dvije marionete – istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS reagujući na pozicije koje su danas imali premijer Višković i predsjednica Republike Željka Cvijanović na sastanku u Beogradu.

„Vrlo sam se neprijatno osjećao kad sam gledao premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednicu Narodne skupštine RS Željku Cvijanović u drugom redu iza Dodika i Vučića. Dodik je ipak član Predsjedništva BiH a Cvijanovićeva i Višković predstavnici Republike Srpske“ – naglasio je Vukanović.

Vukanović je u diskusiju kazao da rasprave u Narodnoj skupštini RS čuvaju dignitet ove institucije i da je zbog diskusija opozicionih poslanika Narodna skupština regionalno priznata.

„Koliko je Narodna skupština važna govori podatak da je prva vijest u dnevniku Dubrovačke televizije bio iz Narodne skupštine Republike Srpske a danas na sastanku Vučića i Dodika u Beogradu jedna od tema je bila rasprava sa jučerašnjeg zasjedanja o privatizaciji Elektroprivrede Republike Srpske“ – kazao je Vukanović.

„Vidite, gospodine Šuliću, da je veoma važno ovo što govorimo u Narodnoj skupštini jer se u regionu prenose vijesti iz našeg zasjedanja. I kad budete raspravljali io Poslovniku pozivam Vas da ne kastrirate ovu Narodnu skupštinu“ – rekao je Vukanović, insistirajući da se Poslovnikom ne ograničava diskusija narodnim poslanicima.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana